De ce sa ne plasam banii în lingouri sau monede de aur?

Oricine poate cumpara lingouri de aur

Si tu poti achizitiona lingouri de aur sau monede pentru a investi.  Cu valoare intrinseca, investitiile in aur sunt stabile si rentabile pe termen lung. Nu este o intamplare faptul ca guvernele au rezerve de aur, aceasta valuta nu se deterioreaza in timp si poate fi valorificata in orice colt al lumii. Disponibile oricui, investitiile in monede si lingouri de aur sunt predictibile si iti ofera protectie.

Magazinul nostru online practica atat vanzarea de lingouri de aur cat si rascumpararea lor.

Lingouri si monede de aur incepand cu un gram

Suntem specializati in vanzarea de lingouri de aur si monede din acelasi material pretios. Iti oferim certificat de autenticitate si marcaj, fiecare lingou de aur fiind inseriat si marcat. Poti achizitiona lingouri de aur de 1 gram pana la 12.50 kg. Tot in scop investitional poti cumpara monede de aur sau poti sa le transformi intr-un cadou inedit. Recomandam achizitionarea de monede de aur atat pentru investiti cat si pentru cadouri memorabile pentru aniversari, botezuri, evenimente speciale.

Aurul in contex international

In contextul tensiunilor internationale China refuza sa mai fie platite datoriile Statelor Unite in dolari si accepta aurul. Totodata face stocuri mari de materii prime cum ar fi: argint, cupru etc. La fel, Rusia nu mai accepta dolarul american si prefera aurul in tranzactiile internationale. Aceasta arata neincredere fata de dolarul american si fata de guvernul american care poate vota tiparirea unei mari valori de bancnote americane care nu au sustenabilitate in economia americana.

In concluzie aurul este etalonul la care ar trebui sa se raporteze valutele emise de diferitele guverne. E un semn ca este momentul ideal sa ne plasam banii in aur pe langa alte investitii pe care le avem la indemana.

Sunt obiecte de aur standardizate in functie de gramaj, carataj (titlu), si forma pentru a fi mai usor recunoscute si comercializate. Unele dintre monede pot avea cautare si datorita valorii numismatice. Aurul cu puritate mai mare de 900 la mie ( 21.6 carate), este considerat aur de investitii la care nu se aplica cota de TVA. Acest fapt faciliteaza cumpararea si revanzarea lor datorita pretului accesibil si favorizeaza indicele ridicat de lichiditate.

Gramajele

Cele mai frecvente lingouri de ur se regasesc in gramaje de 1 gr. , 2.5 gr., 5 gr., 10 gr., 20 gr., 50 gr., 100 gr., 250 gr., 500 gr., 1000 gr., ...pana la 12.5 Kg. Mai sunt si lingouri de o uncie sau 1 oz. care au greutatea de 31.1 grame.

La monede gramajele sunt diferite. Sunt monezi de 1.76 gr., 3.52 gr., ...7.98 gr., 13.97 gr....34.43 gr., ...

Titlurile (Caratajele)

Cele mai intalnite carataje sau titluri sunt 999.9 (24 carate), 995, 986, 916.67 (22 carate) si 900 (21.6 carate).

Formele aurului de investitii

Formele lingourilor sunt in general dreptunghiulare si in ceea ce priveste monedele din aur, formele sunt in majoritatea cazurilor rotunde.